Kuten otsikkokin kertoo, on tämän päivän aiheena ryhmähenki. Kun ryhmät jaetaan arpapeli meiningillä on suuri vaara, että hyvää ryhmähenkeä ei synny, etenkin jos ryhmässä on paljon erilaisia persoonia.

Hyvä ryhmähenki on mielestäni sitä että kaikilla on mukava olla, ja ryhmän tavoitteet toteutuvat suunnitellusti. Kaikkia kannustetaan ja ryhmän sisällä vallitsee avoin ilmapiiri, jolloin jokainen uskaltaa tuoda oman mielipiteensä esiin, pelkäämättä että joku tuomitsee.

Lukuvuoden aikana on paljon tehty kaikenlaisia töitä erilaisissa kokoonpanoissa, joten olemme kaikki varmasti oppineet yhteistyötaitoja, ja toisten huomioonottamista. Kun pääsimme ensimmäisen kerran harjoitusyritys ryhmiin, ei meidän ryhmästä suurin osa ei tuntenut toisiaan kovin hyvin. Naamat olivat tuttuja, mutta nimen takana ei ollut ketään persoonaa. Olemme oppineet paljon toisistamme, ja jokaiselle on muodostunut se oma juttu jossa on hyvä. Ryhmässämme kehutaan toisia mikäli joku on tehnyt hienon työn, tai nähnyt asioiden hoitamiseen paljon vaivaa. Palautettakin on annettu ja ohjeita, mutta nekin yritetään aina antaa positiiviseen sävyyn. On mukavaa, että tulemme hyvin toimeen sillä vaikka aina kaikki tehtävänannot eivät ole olleet aivan selviä, niin ilmapiiri on iloinen.

Meidän ryhmän suurin vahvuus on ehdottomasti se ettei vapaamatkustajia ole. Työt jaetaan usein sen mukaan mitä kukakin osaa ja haluaa tehdä, ja jos joku ei ole päässyt paikalle tekee hän yleensä töitä muualta käsin. Se että jokainen on yhtä motivoitunut tekemään juttuja sekä kokeilemaan miten erilaiset asiat harjoitusyritysympäristössä toimivat on ehdottaman hyvä juttu. Huomenna on taas harjoitusyritystunti, katsotaan mitä keksitään silloin.

142.jpg

(kuva (http://event.son-ce.com/en/ukrainian-style.html) teksti lisätty)

 

-Lotta